Andrea geeft zangles

Ik heb een vrolijke, fanatieke en persoonlijke manier van lesgeven. Ik kijk goed, wie ik voor me heb, en hoe ik die persoon kan laten floreren.

Mijn leerlingen komen uit allerlei hoeken.
Sommige mensen nemen les om beter te functioneren in een koor, andere naar aanleiding van stemproblemen in het dagelijks leven.
Sommigen zijn vergevorderd, of acteurs in de dop, anderen hebben nog nooit gezongen. Ook de voorkeuren variëren van opera en oratorium tot pop, Broadwaysongs, Franse chansons en Nederlandse kleinkunst.

Wat komt er nu eigenlijk in een zangles aan bod?
In het algemeen, los van stijl en niveau, werken we in een zangles aan je instrument (vocale techniek) en je muzikale ontwikkeling.
We onderzoeken hoe je adem in het lichaam verloopt en hoe je vervolgens met het lichaam je stem kunt ondersteunen (ademsteun).
Ook hoe je de stem kunt versterken en meer draagkracht kunt geven (resonans). Je ontwikkelt een vrije stem, niet gehinderd door constrictie (knijpen) en je breidt het bereik van de stem uit (hoogte en laagte).
Muzikaal ontwikkel je je in de interpretatie en vertolking van liederen, aria’s of songs. In de keuzes die je maakt, de mate waarin je je vrij kunt uitdrukken in muziek.

Mijn muzikale belangstelling is breed en ik vind het interessant om het zingen van allerlei kanten te benaderen. Sinds mijn conservatoriumtijd (aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag) heb ik altijd de combinatie gezocht van zelf optreden en lesgeven. Dat vult elkaar aan.
Ik zong meer dan 20 jaar bij kamerkoor Cappella Amsterdam, werkte mee aan talloze muziektheatervoorstellingen en zing veel in kleine ensembles.
In de loop der jaren volgde ik, naast mijn klassieke training, vele cursussen en lessen in nieuwe methodieken. Zoals Estill Voice Training (EVT), Complete Vocal Technics (CVT) en Universal Voice (UVI).

Ik ben zangdocent aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast geef ik zanglessen in mijn eigen studio aan huis. Ik geef ook workshops aan groepen (o.a. bij Buitenkunst)  en leid een vrouwenkoor (Otherwise).

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag eens een zangles willen proberen, dan ben je van harte welkom voor een proefles.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven